Arbusti

Salcie plangatoare


3000 RON

Stoc limitat

Adauga in cos

Social Media
Cos

Cosul dvs. este momentan gol.

  • Descriere
  • Comentarii

Salcia plangatoare Este cu siguranta unul din elementele decorative din gradina noastra ce atrage toata atentia privitorilor. Salcia plangatoare ofera nu numai eleganta si distinctie spatiului in care este plantata dar, este si nemaipomenita in crearea pe timpul verii a unui spatiu umbros si racoros.
Salcia plangatoare este un arbore care creste foarte repede, ajunge si la 20 de metri inaltime, dar are o durata de viata relativ scurta, de aproximativ 30 de ani.
Salcia plangatoare infloreste primavara sub forma unor matisori verzi care apoi se vor acoperi de un puf alb. Pentru a fi deranjati de acest puf,  ramurile salciei pot fi udate cu apa iar puful va cadea mai repedeLocul ideal de plantare este unul insorit, de preferat langa apa. Radacinile foarte puternice se intind pe o suprafata chiar si de trei ori mai mare decat diametrul coroanei asa ca asigurati-va ca nu plantati salcia plangatoare langa conducte de apa sau fundatii de beton pentru ca vor fi in pericol de distrugere.

Taierile de intretinere se executa toamna inainte de inghet sau primavara dupa inghet. In primul an se vor taia ramurile mai mici care cresc spre sol precum si ramurile din partea de jos pentru a permite dezvoltarea unui trunchi mai puternic. Dupa anul trei, mentinerea salciei plangatoare va fi minima:

- se vor taia in primul rand varfurile ramurile care ating solul

- apoi ramurile care se incruciseaza sau care stau unele peste altele deoarece presiunea poate provoca daune copacului, lemnul de salcie fiind destul de fragil.

- in final, se vor taia ramurile care cresc in sus pentru a nu strica forma salciei plangatoare.

In primul an, udati salcia regulat mai ales atunci cand pamantul de la suprafata devine uscat, apoi din al doilea an udati-o doar pe timp de seceta.
Important in primul an de la plantare este si eliminarea buruienilor de langa salcie, dar nu cu ajutorul pesticidelor.
Plantele din genul salix sunt cunoscute in Romania sub numele generic de salcie respectiv rachita. Numele popular de salcie provine in limba romana din latinescul salix.

Legenda salciei plangatoare: Se zice ca, demult, salcia plangatoare era un arbore inalt si mandru, cu ramurile indreptate spre cer.In acea vreme, Pilat a poruncit ca Iisus Hristos sa fie chinuit de ostasii romani. Acestia si-au scos sabiile cele ascutite, au intrat intr-o gradina, unde au vazut o salcie zvelta, si au inceput sa taie din aceasta mai multe nuiele, cu care doreau sa-l bata pe isus. Salcia cand a vazut cum cruzii romani i-au smuls haina lui lisus, lasandu-i spatele gol, apoi l-au legat cu franghii de copac si au inceput sa-l loveasca cu nuielele pe spinare, pana a inceput sa-i dea sangele din rani. isus nu a plans deloc si a indurat cu mandrie chinurile.Salcia, vazand cum paganii radeau si-l batjocoreau pe Mantuitor, s-a rusinat foarte tare ca ea, nestiutoarea, isi daduse ramurile ostasilor romani pentru a-l biciui pe El, si de atata rusine, a hotarat ca ramurile sale intinse spre soare sa se indoaie spre pamant.Se spune ca, dupa acea intamplare, copacul cel falnic s-a prefacut, de rusine, intr-o salcie plangatoare si stufoasa.De atunci, oamenii planteaza salcia la mormintele din cimitire.


Newsletter