Curgatori

Salcam japonez-Wisteria sinensis


3000 RON

Indisponibil

Social Media
Cos

Cosul dvs. este momentan gol.

  • Descriere
  • Comentarii

Salcamul Japonez   Este o planta cataratoare masiva, perena, cu frunze cazatoare, originara din Japonia. se poate catara pe acoperis,pereti, arbori, ziduri. Perioada de inflorire este aprilie - iunie. Pentru a se dezvolta bine si a inflori frumos, Wisteria are nevoie de mult soare.
Glicina poate ajunge si la 10-15 metri inaltime daca este lasata sa creasca libera, tulpina devenind foarte groasa si incolacindu-se pe orice fel de suport; greutatea totala poate ajunge si la o tona. Prin tundere corespunzatoare si cu un suport adecvat, se poate modela pentru a lua forma unui copacel, cu tulpina si coroana. Se poate modela ca bonsai.
Infloreste primavara, incepand cu mijlocul lunii mai. Florile sunt asemanatoare salcamului si apar chiar inainte ca frunzele sa fie complet dezvoltate. Culoarea lor variaza de la alb laptos la albastru si liliachiu. Cel mai des intalnita specie de glicina este Wisteria floribunda, sau glicina japoneza, care infloreste tarziu, in vara, florile fiind purpurii sau lila. Dintre varietatile glicinei japoneze, cele mai cunoscute sunt Violaceo Plena, cu flori albastre-violet, Alba cu flori albe, Rosea cu flori roz pal si Macrobotrys, ai carei ciorchini pot ajunge si la un metru lungime.
Alta specie este Wisteria frutescens, sau glicina americana, cu flori violete, si Wisteria sinensis sau glicina chinezeasca, cu flori albe si parfumate, care apar la inceputul verii.
Wisteria sinensis isi desface toate florile deodata, in timp ce Wisteria floribunda isi desface florile in mod progresiv, de la baza spre varf. Prima ofera un spectacol exploziv, dar de scurta durata, in timp ce a doua ofera o priveliste ceva mai temperata, dar de durata mai lunga. Wisteria floribunda incolaceste suportul in sensul acelor de ceasornic, iar Wisteria sinensis, in sens trigonometric (contrar acelor de ceasornic). Acest amanunt permite identificarea usoara a celor doua varietati si este un detaliu important atunci cand dorim sa o conducem. Daca o rasucim invers, planta va consuma multa energie pentru a se desfasura si reinfasura in sensul corect.
Îngrijire  
Tot ceea ce conteaza in cazul glicinei este un sol bine drenat. Pentru ca este o planta foarte viguroasa, daca tutorii pe care se sprijina tulpina nu sunt suficient de solizi, acestia vor fi deteriorati. Planta se uda regulat, mai ales vara.Pentru a creste in functie de spatiul ales de noi (umbrare, ziduri etc.) este necesara tunderea ramurilor de doua ori pe an. Astfel, in luna iulie, dupa ce florile s-au uscat, se taie ramurile de la nivelul frunzei a sasea. In februarie, inainte de inflorire, se scurteaza de la al doilea sau al treilea mugur aparut.

Daca planta nu infloreste, cel mai probabil, nu beneficiaza de suficient soare. In acest caz, transplantarea poate fi problematica la plantele mature (procentul de reusita este foarte mic). Daca planta isi reduce inflorirea, se pot incerca urmatoarele solutii: primavara se va aplica superfosfat, iar toamna se vor taia radacinile prin sapare cu cazmaua la 0,3 - 0,5 m in jurul plantei. 
Produse similare

Newsletter